۲۶ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۰
کد خبر: 20129

عید فطری با طعم «نذیر چورک»

اعیاد و مناسبت‌های مختلف در هر خطه از جهان با آداب و رسوم مختص به خود برگزار می‌شود که این تفاوت آئین‌ها در جای جای کشور پهناور ایران اسلامی هم به عینه قابل مشاهده است.

این آئین‌ها در عید سعید فطر که عید مشترک مسلمانان جهان است، با
روش‌های مختلف جشن گرفته می‌شود که اهالی شهرستان مرزی بندر آستارا با پخت
یک نوع نان محلی سنتی به نام «نذیر چورک» به پیشواز آن می‌روند.

«ابراهیم مسألتی» رئیس اداره‌ی فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان مرزی بندر
آستارا در این‌باره به ایسنا گفت: پخت و توزیع این نان در آستانه عید سعید
فطر از سالیان گذشته مرسوم بوده است و از همه مهم‌تر اینکه حاجت‌مندان پس
از پخت انبوه، آن را در میان فقرا و همسایه‌ها توزیع می‌کنند.

وی ادامه داد: این نان شباهت‌های کمی به «نان فطیر» دارد و نانی مشابه با
آن در منطقه‌ی تالش هم پخت می‌شود که به آن «نان زرین» گفته می‌شود.

مسألتی با اشاره به مراسم ویژه‌ی عید سعید فطر در آستارا افزود: تازه
دامادهایی را که پس از پایان مراسم خواستگاری پاسخ «بله» را از عروس و
خانواده‌ی وی می‌گیرند، با در پیش بودن عید سعید فطر، با پخت«نذیر چورک» و
تهیه‌ی هدایایی نفیس به اتفاق خانواده، برای عرض تبریک عید به منزل پدری
عروس می‌روند.

وی توزیع این نان در مراسم سنتی«قره بایرام» یا «عید سیاه» را از دیگر
آئین‌های منطقه برشمرد و افزود:«نذیر چورک» به همراه حلوا و خرما در میان
افرادی که برای عرض تسلیت به نزد خانواده‌هایی که در طول سال عزیزان خود را
از دست داده‌اند، هم توزیع می‌شود.

رئیس اداره‌ی فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: در مراسم«قره بایرام» که
اغلب صبح عید سعید فطر و پس از نماز برگزار می‌شود، مردان در مساجد و زنان
در منازل درگذشتگان حضور می‌یابند.

به گزارش ایسنا، خمیر«نذیر چورک» با آرد، شیر، کره، تخم مرغ، خامه و
زعفران، و حلوای داخل آن با آرد، شکر، کره و زرچوبه تهیه شده و روی آن با
زرده‌ی تخم مرغ، رنگ زعفران و کنجد تزئین می‌شود.

پس از آماده کردن نان آن را درون سینی‌های مخصوص می‌چینند، در گذشته درون
تنور نانوایی‌ها و با پیشرفت تکنولوژی درون فرهای اجاق گاز می‌پزند.

نظرات بینندگان

انتشار یافته: ۱

در انتظار بررسی: ۰

غیر قابل انتشار: ۱

علی

|

۱۲:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۵/۱۰

0

پاسخ

این که در نوشته بالا آمده است در تمامی نقاط آذربایجان و مناطق ترک نشین به این شکل است مختص به آستارا نیست اولین عید بعد از چهلم را قره بایرام میگویند که معمولاً در فطر و نوروز گرفته میشود مراسمات مذکور عیتاً در سلماس اجرا میشود .

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید