ضایعات نان در کشور بیش از ۳۰ درصد است

رئیس اولین همایش روش‌های افزایش ماندگاری فرآورده‌های غذایی بدون مواد افزودنی، از ضایعات 30 درصدی نان در کشور خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، سید علی مرتضوی، رئیس اولین همایش
روش‌های افزایش ماندگاری فرآورده‌های غذایی، صبح امروز در یک نشست خبری
اظهار داشت: از بین رفتن بخش زیادی از محصولات کشاروزی و اتلاف آنها از
چرخه تا مصرف به صورت امری رایج در آمده است به گونه‌ای که به طور متوسط 35
درصد محصولات کشاورزی در ایران در مراحل مختلف ضایع می‌شوند که این میزان
می‌تواند غذای 15 تا 20 میلیون نفر از جمعیت کشور را تامین کند.

ضایعات 50 درصدی صیفی‌جات و سبزیجات

وی افزود: براساس آمار و ارقام هم اکنون میزان ضایعات صیفی‌جات وسبزیجات در ایران 50 درصد و ضایعات نان بیش از 30درصد است.

رئیس این همایش میزان صادرات مواد غذایی را در حال حاضر
تقریبا 45 میلیون تن به ارزش حدود 5 میلیارد دلار ذکر کرد و گفت: براساس
برنامه پیش بینی شده این میزان تا سال1400 خورشیدی باید به 5 برابر افزایش
یابد تا به حداقل 185 میلیون تن برسد.

بحران گرسنگی در کشور قطعی است

مرتضوی با بیان اینکه در چند دهه آینده نیاز به غذا دو برابر
خواهد شد، خاطرنشان کرد: تغییرات آب و هوایی و کاهش ظرفیت‌های تولید از یک
سو و ایجاد سیاست‌های کلان در جهت رشد جمعیت از سوی دیگر تقاضا برای تهیه
غذا را بیشتر می‌کند بنابراین اگر فکر اساسی برای رفع این نیاز صورت نپذیرد
بحران گرسنگی در کشور قطعی خواهد بود.

وی با اشاره به حادثه خیز بودن ایران به لحاظ شرایط طبیعی و
اقلیمی گفت: این موضوع توجه ویژه به مواد غذایی با ماندگاری بالا را امری
اجتناب ناپذیر کرده که علاوه بر مشکلات طبیعی بحث تامین و توزیع غذای سالم
در شرایط مختلف جنگ و حملات تروریستی یک چالش جدی است که باید بیش از پیش
به موضوع افزایش ماندگاری غذا اهمیت داده شود.

مرتضوی ادامه داد: نگاه کشورهای جهان سوم به مسئله خوراک تنها
رفع گرسنگی است در حالی که باید این مسئله به رفع گرسنگی سلولی تبدیل گردد
به همین دلیل تولید ریز مغذی‌ها،‌ویتامین‌ها و ترکیبات مورد نیاز آن حائز
اهمیت است.

غذا سلاح است

مرتضوی افزود: جای تاسف است که با داشتن تکنولوژی قوی در حوزه
موادغذایی و محققان و دانشجویان فعال همچنان در جایگاهی غیر مطرح در دنیا
قرار داریم این در حالی است که چندی پیش نشریه نیوزیک باتوجه به رشد جمعیت
دنیا درباره اهمیت غذا با تیتری برجسته به صراحت اعلام داشت که در آینده‌ای
نزدیک غذا سلاح است.

70 درصد درآمد خانوارها صرف خرید مواد غذایی می‌شود

وی در ادامه به میزان هزینه خانوارها برای تامین غذا اشاره
کرد و افزود:در کشورهای در حال توسعه  به طور میانگین 70درصد درآمد
خانوارها صرف تامین مواد غذایی می‌شود در حالی که در کشورهای صنعتی این رقم
بین 15 تا 18 درصد است.

وی افزود: ایران دارای مزیت نسبی چهار فصل غذایی است زمانی که
در جنوب کشور هوا مطبوع است در نقاط دیگر درجه هوا به زیر صفر می‌رسد که
این می‌تواند مزیتی برای استفاده بهینه از مواد غذایی باشد.

وی گفت: هر چند به ظاهر صنایع غذایی در اقتصاد ملی سهم چندانی
ندارند اما 15 درصد از اشتغال کشور مربوط به این صنعت می شود. در افق چشم
انداز 1404 باید 185 میلیون تن مواد غذایی به ارزش 30 میلیارد تومان (نرخ
ارز 3 هزار تومانی) صادر شود.

زعفران ایران در اسپانیا بسته بندی می‌شود!

وی گفت: این درحالی است که در زمینه نگهداری و بسته بندی مواد
غذایی همواره با مشکل روبرو بوده‌ایم، کشوری نظیر اسپانیا زعفران فله‌ای
ایران را خریداری و بسته بندی می‌کند و از سویی دیگر کشور ترکیه خشکبار فله
ای ایران را فرآوری و با بسته بندی مرغوب عرضه می کند. باید به بسته بندی و
نگهداری به عنوان پدافند غیر عامل در تولید صنایع غذایی اهمیت داد.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به پررنگ کردن استفاده از
روغن پالم در لبنیات در رسانه ها گفت: این موضوع بیشتر سر وصدای رسانه ای
را به همراه داشت و شایعات باعث شدند تا کلیه صنایع لبنیات را متهم کنند.

وی با اشاره به عنوان همایش روشهای افزایش ماندگاری فرآورده
های غذایی بدون مواد افزودنی تصریح کرد: از ماده غذایی نامطلوب نمی توان غذ
ای مطلوب تهیه کرد وباید سعی شود از مواد افزودنی مضر وشیمیایی جلوگیری
کرده واز گیاهانی مانند سیر و پیاز که دارای ماده شیمیایی قوی تری هستند در
ترکیبات غذایی استفاده شود.

رتبه 6 مواد غذایی در ارزش افزوده

وی با اشاره به آمار وزارت تعاون در خصوص ارزش افزوده گفت:
براساس این آمار ارزش افزوده صنایع غذایی در رتبه 6 قرار دارد که این رتبه
یازده برابر ارزش افزوده لوازم صوتی و تصویری و 5.2 برابر ارزش افزوده
صنایع نساجی و 4 برابر صنایع لاستیک کشور است.

مرتضوی در پاسخ به پرسش خبرنگار ایلنا مبنی براینکه چه
راهکارهایی برای جلوگیری از ضایعات مواد غذایی وجود دارد؟ گفت: از ابتدا و
از زمان برداشت محصولات باید از ضایعات جلوگیری شود تا هیچ نوع قارچ و
میکروبی درنقل و انتقال محصولات کشاورزی که به صورت زنجیره‌ای به هم متصل
است صورت نگیرد.

گفتنی است، نخستین همایش و نمایشگاه تخصصی روش های افزایش
ماندگاری فرآورده های غذایی، در تاریخ 12 و 13 اسفند ماه امسال در تهران
برگزار می شود.

علاقمندان می توانند برای ثبت نام و ارسال مقالات خود به سایت همایش به نشانیwww.technofood.ir مراجعه کنند.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید