طرز تهیه ی همبرگر خانگی و سر گنجشکی
همبرگر خانگی
مواد لازم برای تهیه ی
همبرگر خانگی
گوشت چرخ کرده گوساله:۵۰۰گرم
پیاز
متوسط:یک عدد
پیازچه:پنج
ساقه
جعفری:۲۰۰گرم
آرد
سوخاری:سه قاشق سوپ خوری
نمک،فلفل
سیاه،زردچوبه،دارچین و آویشن:به میزان لازم
پودر
سیر و روغن:به میزان لازم
طرز
تهیه ی همبرگر خانگی
ابتدا
پیاز را رنده کرده و آب آن را کاملا می گیریم.در یک ظرف مناسب گوشت چرخ
کرده،پیاز،پیازچه خردشده،جعفری خرد شده،آرد سوخاری و ادویه ها را کامل باهم مخلوط
می کنیم.
روی
مواد را با کیسه یا سلفون پوشانده و به مدت یک ساعت در یخچال استراحت می دهیم.سپس
مواد را تقسیم کرده و برای هر همبرگر حدود ۱۲۰گرم جدا می کنیم.برای اینکه همبرگز
بزرگتری داشته باشیم می توانیم ۱۵۰گرم درنظر بگیریم.
مواد
را بین دو کیسه فریزر پهن کرده و به آن ها فرم دایره شکل داده و در فریزر قرار می
دهیم.
برای
سرخ کردن،روغن را داغ کرده و همبرگرها را در آن سرخ می کنیم.برای سرو همبرگر،نان
را از وسط برش داده،همبرگر را داخل آن قرار داده و روی همبرگر مقداری برگ
کاهو،حلقه های گوجه فرنگی،پیاز و یک لایه پنیر گودا(در صورت تمایل) همراه با سس
استفاده می کنیم.
سرگنجشکی
مواد لازم برای تهیه ی
سرگنجشکی
رب گوجه فرنگی:یک چهارم پیمانه
پیاز
رنده شده:یک عدد
پیاز
داغ:یک چهارم پیمانه
گوشت
چرخ کرده مخلوط:۳۰۰گرم
آب
گوشت:هشت پیمانه
سیب
زمینی مکعبی خرد شده:دو عدد
آبغوره:یک
چهارم پیمانه
روغن،نمک،فلفل
سیاه و زردچوبه:به میزان لازم
طرز
تهیه ی سرگنجشکی:
ابتدا
رب گوجه فرنگی را در مقداری روغن تفت می دهیم تا خوشرنگ شود،سپس کمی زردچوبه به آن
اضافه و به تفت دادن ادامه می دهیم.سپس گوشت را به همراه نمک در ظرفی ورز می دهیم
تا حالت چسبندگی پیدا کند،پس از این مرحله پیاز،فلفل و زردچوبه را به گوشت اضافه کرده
و ورز می دهیم.
از
گوشت کوفته های ریزی درست کرده و در روغن سرخ می کنیم.حالا نوبت آن است که پیاز
داغ را همراه آب گوشت به رب گوجه فرنگی اضافه و شعله را زیاد می کنیم،زمانی که جوش
آمد،کوفته ریزه ها را داخل آن ریخته،حرارت را ملایم می کنیم و در ظرف را می گذاریم
تا بپزند.سپس سیب زمینی ها را در مقداری روغن سرخ کرده و به مواد اضافه و می
گذاریم روی حرارت ملایم بماند تا پخته و خوراک کمی غلیظ شود.در پایان،آبغوره را
همراه نمک و فلفل سیاه اضافه و پس از چند جوش از روی حرارت بر می داریم.