۲۶ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۰
کد خبر: 23268

پرهیز از مصرف آجیل کهنه

نکته مهم،آلودگی محصول با قارچ اسپیروژیلوس است که در اثر شرایط نامناسب محیطی در مراحل مختلف کشت،برداشت محصول،نحوه آبیاری،میزان کوددهی،فرآوری و...ایجاد می شود.

آجیل ها با وجود تمام
فوایدی که برای مصرف کننده به همراه دارند،گاهی به دلایل مختلف از جمله نحوه
نادرست نگهداری عامل بروز ناراحتی های مختلف می گردند.آن چه دانه های مقوی و مفید خشکبار
را مولد بیماری های خطرناک می کند مربوط به قارچی است به نام "اسپیروژیلوس
"که در دامنه ی وسیعی از مواد و شرایط آب و هوایی مختلف مانند بقایای
گیاهی،میوه،برگ،گل آذین و کودهای حیوانی زندگی می کند.

سموم
تولید شده به وسیله این قارچ ها "افلاتوکسین "نام دارد که در مقایسه با
دیگر سموم قارچی به علت اثرات سرطان زدایی و ایجاد مسمومیت حاد اهمیت بیشتری دارد.

این
قارچ ها که روی انواع مواد خوراکی،از جمله فرآورده های گوشتی،شیر،ادویه
جات،مغزبادام،پسته و انجیر رشد می کنند،می توانند بیماری افلاتوکسیکوزیس را در
انسان و حیوانات اهلی ایجاد کنند.

این
سم از طریق موادغذایی آلوده به بدن انسان یا دام وارد شده و در بدن انسان و شیر
دام به نوع دیگری تبدیل می شود که بسیار خطرناک است و می تواند مصرف کننده را تحت
تاثیر قرار دهد.

برخی
اثرات افلاتوکسین ها مانند جهش ژنی و سرطان کبد در زمان طولانی آشکار می شوند.اما
گاهی این عوارض در زمان های کوتاه تر و بسته به میزان غلظت افلاتوکسین در بدن ظاهر
می شوند.فاکتورهای لازم برای رشد این قارچ و تولید سم افلاتوکسین در میان محصولات
کشاورزی،به ویژه خشکبار،به دلیل شرایط نگهداری مواد غذایی در انبار از نظر میزان
درجه حرارت و رطوبت در مقایسه با دیگر محصولات بیشتر است.

البته
این گونه محصولات می توانند در مرحله رشد مورد حمله آفات مخصوصا زنبورها قرار
گیرند.

علاوه
بر آن،آلودگی های میکروبی نظیر باکتری های کلی فرم که به عنوان آلودگی های ثانویه
محصول هستند نیز ممکن است درصورت رعایت نشدن مسائل بهداشتی از سوی کارکنان،منجر به
آلودگی محصولات شوند.

اما
نکته مهم،آلودگی محصول با قارچ اسپیروژیلوس است که در اثر شرایط نامناسب محیطی در
مراحل مختلف کشت،برداشت محصول،نحوه آبیاری،میزان کوددهی،فرآوری و...ایجاد می شود.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید