۲۶ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۰
کد خبر: 23310

تاریخچه زیتون

زیتون های سیاه وقتی می رسند سیاه رنگ می شوند.قابل ذکر است هردونوع زیتون حاوی ویتامین ها و املاح معدنی فراوانی می باشند.

نام علمی زیتون olea europeaاست که از کلمه لاتین oliva که به معنای زیتون است گرفته شده
است.زیتون بومی فلسطین می باشد و شناخت آن به قرن هفدهم قبل از میلاد برمی گردد.بر
طبق یک سند موجود،رامسس فرمانروای مصر از ۱۲۰۰تا ۱۳۰۰سال
قبل از میلاد،روغن زیتون را درمان هردردی می دانست کشت درخت زیتون به سال ۳۵۰۰قبل
از میلاد در کریت،جزیره ای در یونان،واقع در شرق مدیترانه برمی گردد.در این جزیره
از برگ آن برای تمیز کردن زخم استفاده می شد.شاخه زیتون نماد صلح است و در بازی
های المپیک باستان،قهرمانان پوششی از برگ های زیتون برتن داشتند.در سال ۱۸۰۰خواص
دارویی گیاه،از جمله برای درمان مالاریا کاربرد داشت.

گیاه شناسی

زیتون
درختی است همیشه سبز به ارتفاع تا ۱۵متر و بومی نواحی مدیترانه،برگ های
کوچک چرمی آن به رنگ سبز خاکستری و دارای پرزهای سفید در زیر برگ می باشد.

برگ
های زیتون بیضی شکل،دراز و نوک تیز هستند و به طور متقابل،بر روی شاخه ها قرار
دارند.گل های کوچک،سفید رنگ و به صورت مجتمع خوشه مانند،در کنار برگ ها قرار گرفته
اند.میوه زیتون که یکی از قسمت های مورداستفاده آن است،به صورت شفت بیضی شکل و
گوشت دار،به رنگ سبز تیره و دارای هسته ای سفت می باشد.برگ زیتون نیز استفاده های
دارویی دارد.درخت زیتون دارای عمر طولانی است و برای آن ۱۰۰۰و
گاهی تا ۲۰۰۰سال ذکر شده است.از نقطه نظر گیاه
شناسی زیتون ها به یک گروه بسیار خاصی از میوه ها که به آن ها Drupesمی گویند تعلق دارد.

این
ها میوه هایی هستند که در وسط هسته دارند و این هسته به وسیله قسمت گوشتی احاطه
شده است.زیتون در نواحی شمالی ایران به ویژه رودبار،منجیل،رستم آباد،بهشهر،گلستان
و نواحی دیگر از جمله کازرون،فسا،بم و شهداد می روید.

انواع زیتون

گیاه زیتون بومی شرق مدیترانه
بوده اما کشت آن به نواحی با آب و هوای مشابه آن کشیده شده است.وجود طعم تلخ در زیتون آن ها را
مستلزم انجام مراحلی جهت خوش خوراک کردن شان نموده است.زیتون رنگ های متفاوتی چون
سبز،زرد،قرمز،بنفش و سیاه دارد که مهم ترین نوع رنگی آن زیتون سبز و سیاه است.

زیتون
سبز و سیاه دو نوع متفاوت هستند و برخلاف تصور عامه زیتون سیاه از رسیدگی کامل
زیتون سبز به دست نمی آید.زیتون های سبز،نارس برداشت شده سپس تحت پردازش قرار می
گیرند.

زیتون
سیاه به دلیل ظاهر زیبا و بازارپسندی مطلوب،قیمت بالایی داشته،در مقایسه با زیتون
سبز حاوی مواد مغذی و روغن بیشتری بوده و هر عدد آن حاوی هفت کالری انرژی است.

این
زیتون به دلیل نیاز به شرایط آب و هوایی خاص و نوع خاک در کشور ما قابلیت رشد خوبی
ندارد و کشورهایی چون اسپانیا و ایتالیا تولیدکنندگان اصلی آن هستند.

زیتون
های سیاه وقتی می رسند سیاه رنگ می شوند.قابل ذکر است هردونوع زیتون حاوی ویتامین
ها و املاح معدنی فراوانی می باشند.

گرم زیتون سبز حاوی بیست کالری و همان
مقدار زیتون سیاه دارای بیست و پنج کالری است.۵۱

این کالری از سوختن ۲گرم چربی به دست می آید.هر واحد آن کمتر از ۰/۵گرم
چربی اشباع شده یا نشده چندزنجیره ای و ۱/۵گرم
چربی اشباع نشده تک زنجیره ای،۰/۵گرم
پروتئین،۱گرم کربو هیدرات،نیم گرم فیبر و فاقد
کلسترول و چربی های ترانس است.همچنین حاوی مقدار بسیار کمی هم ویتامین و املاح
معدنی،۲درصد میزان مصرف روزانه ویتامین E و ۱درصد
ویتامین Aمی باشد.

مواد معدنی و ویتامین ها

سدیم

هردو
زیتون سیاه و سبز حاوی مقدار قابل توجهی سدیم می باشند.سدیم فشار خون را بالا می
برد و مقادیر بالای سدیم هم در خون همراه با افزایش بیماری های قلبی است.۵عدد
زیتون سیاه متوسط شامل ۱۲۵میلی گرم سدیم یا ۸درصد
میزان مصرف مجاز روزانه می باشد.همین میزان زیتون سبز حاوی ۲۱۸تا ۳۶۰میلی
گرم سدیم یا ۱۴تا ۲۴درصد
سدیم مجاز مصرفی روزانه است.

ویتامین ب کمپلکس

زیتون
ها حاوی تیامین یا ویتامین B1نیاسین
یا ویتامین B3پانتوتنیک اسید یا ویتامین B5و ویتامین B6هستند.فراوان ترین ویتامین B در زیتون نیاسین می باشد که نقش مهمی
در تولید هورمون ها بازی می کند.دومین ویتامین Bاز نظر فراوانی در آن ها پانتوتنیک
اسید است که برای تولید سلول های خونی ضروری است.

ویتامینE

ویتامینEمحلول در چربی هم در زیتون یافت می
شود.آنتی اکسیدانی که به حفاظت سلول ها از آسیب های احتمالی کمک می کند.این
ویتامین هم برای تولید سلول های خونی ضروری است.صد گرم زیتون حاوی ۱/۶۵میلی
گرم ویتامین Eاست.براساس گزارش دپارتمان تغذیه
کشاورزی آمریکا افراد بالای ۱۴سال روزانه به ۱۵گرم
ویتامین Eنیاز دارند.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید