اندیشه‌ای داریم به وسعت ایران
پنج‌شنبه
پنج‌شنبه 21 فروردین 1399
07 فروردین 1399 07 فروردین 1399
14:56 14:56

باید ها و نباید ها برای بیماران دیابتی

در هر بیماری یک سری کارها را باید انجام داد و از یک سری چیزها باید صرف نظر کرد که بیماری دیابت نیز از این قانون مستثنی نیست. در اینجا به برخی از این پیشنهادات اشاره می کنیم.

چیزهایی که باید بیشتر بخورید

·        چربی های سالم مانند آجیل، روغن زیتون، روغن ماهی، تخم کتان یا آووکادو

·        میوه ها و سبزیجات، در حالت ایده آل تازه باشند، هر چه رنگی تر باشند، بهتر است.

·        میوه کامل به جای آب میوه

·        غلات و فیبرهای پر فیبر که از غلات کامل تهیه شده اند

·        ماهی و صدف، مرغ ارگانیک یا بوقلمون

·        پروتئین باکیفیت مانند تخم مرغ، لوبیا، لبنیات کم چرب و ماست بدون شیرین کننده

چیزهایی که باید کمتر بخورید

·        چربی های ترانس از غذاهای نیمه هیدروژنه یا سرخ شده در روغن

·        غذاهای بسته بندی شده و سریع، به ویژه غذاهای پر قند، شیرینی، چیپس، دسرهای پرکالری

·        نان سفید، غلات شکر، ماکارونی یا برنج تصفیه شده

·        گوشت فرآوری شده و گوشت قرمز

·        محصولات کم چربی که چربی را جایگزین قند اضافه کرده اند، مانند ماست بدون چربی

کربوهیدرات هایی با فیبر بالا را انتخاب کنید

کربوهیدرات ها روی قند خون، بیشتر از چربی ها و پروتئین ها تأثیر دارند. بنابراین باید در مورد انواع کربوهیدرات ها باهوش باشید. کربوهیدرات های تصفیه شده مانند نان سفید، ماکارونی و برنج و همچنین آب نبات، وعده های غذایی بسته بندی شده و غذاهای میان وعده را محدود کنید. تمرکز خود را روی کربوهیدرات های پیچیده با فیبر بالا قرار دهید. همچنین کربوهیدرات هایی را که آهسته تر هضم می شوند انتخاب کنید، چون در این حالت بدن شما از تولید انسولین زیاد جلوگیری می کند.

شاخص گلیسمی چیست؟

غذاهای دارای شاخص گلیسمی بالا (GI) با سرعت زیاد قند خون را افزایش می دهند، در حالی که غذاهای کم GI کمترین تأثیر را بر قند خون دارند. در حالی که مدت طولانی است که دستگاه گوارش به عنوان ابزاری برای کمک به مدیریت قند خون ترویج می شود، اشکالاتی قابل توجه در این باره وجود دارد.

دستگاه گوارش معیاری برای سلامتی یک غذا نیست.

تحقیقات نشان می دهد که با پیروی از دستورالعمل های مدیترانه یا سایر رژیم های غذایی سالم قلب، نه تنها میزان قند خون خود را کاهش می دهید، بلکه کیفیت رژیم غذایی خود را نیز بهبود می بخشید.

بجای… گزینه های پر فیبر را امتحان کنید...

برنج سفید                                                                 برنج قهوه ای یا وحشی، گل کلم

سیب زمینی سفید (شامل سیب زمینی سرخ کرده و سیب زمینی)            سیب زمینی شیرین، ماست و گل کلم

ماکارونی معمولی                                                       ماکارونی سبوس دار، کلوچه اسپاگتی

نان سفید                                                                   نان سبوس دار یا سبوس دار

غلات صبحانه شیرین                                                   غلات با فیبر بالا و کم قند

جو دوسر فوری                                                          جو دوسر فولادی یا نورد

برشتوک                                                                  تکه های سبوس کم قند

ذرت                                                                     نخود فرنگی یا سبزیجات برگ دار

در مورد شیرینی ها باهوش باشید

خوردن یک رژیم دیابتی به معنای از بین بردن قند در کل رژیم غذایی نیست، اما باید نسبت به افراد سالم قند کمتری مصرف کنید. اگر مبتلا به دیابت هستید، هنوز هم می توانید از یک سهم غذای کم یا دسر مورد علاقه خود لذت ببرید. نکته اصلی رعایت اعتدال است.

خوردن شیرینی خود را با کم کردن قند در رژیم غذایی خود کم کم کاهش دهید تا زمان خود را برای کنترل شیرینی جات تنظیم کنید.

اگر می خواهید دسر بخورید ، نان (یا برنج یا ماکارونی) را حذف کنید. خوردن شیرینی در وعده های غذایی کربوهیدرات های اضافی را اضافه می کند ، بنابراین غذاهای سنگین دیگر را در همان وعده غذایی برش دهید.

مقداری چربی سالم به دسر خود اضافه کنید. چربی روند هضم را کند می کند، به این معنی که قند خون به همان سرعت زیاد نمی شود. این بدان معنی نیست که شما باید چیز چربی مثل پیراشکی بخورید. به چربی های سالم مانند کره بادام زمینی، پنیر ریکوتا، ماست یا آجیل را فکر کنید.

وقتی شیرینی به تنهایی مصرف شود، شیرینی باعث افزایش قند خون شما می شود. اما اگر به عنوان بخشی از وعده های غذایی آن ها را به همراه سایر غذاهای سالم میل کنید، قند خون شما به سرعت افزایش نمی یابد.

وقتی دسر می خورید، از خوردن آن لذت ببرید تا به فکر خوردن مواد شیرین نیفتید. چند بار بی خیال راه خود به طرف کوکی ها یا یک تکه بزرگ کیک شده اید؟ آیا واقعاً می توانید بگویید که از هر تکه شیرینی لذت برده اید؟ با خوردن آرام و توجه به طعم ها و بافت ها، حساب شده بخورید. شما از این کار لذت بیشتری خواهید برد، بعلاوه کمتر احتمال دارد که پرخوری کنید.

اخبار مرتبط

icon news

برنامه افراد دیابتی باید چگونه تنظیم شود؟

طبق گفته کارشناسان و متخصصان دیابت، افراد دیابتی باید از یک رژیم متعادل استفاده کنند ...

برای کاهش قند باهوش باشید

هر کار راه حلی دارد که فرد متناسب با هوش و ذکاوت خود می تواند کار را به بهترین شکل ان...

دیدگاه خود را بنویسید

icon news