۲۶ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۰
کد خبر: 23368

خواص درمانی عسل

عسل یکی از هدیه های ارزنده طبیعت می باشد و خواص شفابخش آن نیز در روایات یادآور شده است.

عسل یکی از مواد غذایی
مفید است که علاوه بر خاصیت خوراکی دارای خاصیت درمانی نیز می باشد.در این مطلب به برخی از خواص آن
پرداخته ایم و از این طلایی خوشمزه بیشتر خواهیم نوشت.

"عسل
"علاوه بر این که یک غذای کامل به شمار می رود،اکسیر پرارزشی محسوب می شود که
سال های سال به عنوان دارو مورداستفاده قرار گرفته است.عسل حاوی حدود ۸۰ماده
مفید می باشد تا جایی که می توان گفت هیچ غذایی به اندازه عسل سرشار از مواد غذایی
مفید نمی باشد.عسل تمام نیاز بدن را به طور طبیعی تامین نموده و قند آن برای هر
رده سنی مناسب می باشد.به گفته برخی دانشمندان "عسل "تاثیر بسزایی در
رشد و حیات انسان دارد و برای حفظ سلامت تمام اعضای بدن مفید است.این ماده حیات
بخش اکثر عناصر جزیی،مواد معدنی و ویتامین ها را داراست؛ویتامین ها و عناصری که در
گل پرورش یافته و در دامان خورشید به وجود آمده اند.مواد زنده ای که عسل به بدن می
رساند باعث می شود که این ماده غذایی برتری بسیاری نسبت به سایر مواد قندی داشته
باشد.

عسل؛خوراکی ای شفابخش

عسل
از قرن ها پیش به عنوان عالی ترین و مقوی ترین غذا شناخته شده است.هم چنین به
واسطه ویژگی های شفابخش خود،به عنوان دارو در درمان اکثر بیماری ها در بین تمام
ملل کاربرد داشته است.

ماده
اصلی عسل شهد گل ها و گیاهان معطر و شفابخش است که توسط زنبورداران،پس از مکیدن آن
توسط زنبورها،غلیظ شده و به عنوان یک غذای خوشمزه و کامل در دسترس انسان قرار می
گیرد.

عسل
یکی از هدیه های ارزنده طبیعت می باشد و خواص شفابخش آن نیز در روایات یادآور شده
است.

در
اکثر کشورهای جهان از جمله کشور شوروی سابق،که بزرگترین کشور تولید کننده عسل در
دنیاست،تاکنون تحقیقات زیادی بر روی فرآورده های زنبور عسل،ژله،گرده،موم،بره موم و
زهر زنبور عسل صورت گرفته و خواص پزشکی آن به وسیله پژوهش های علمی و نتایج
بالینی،موردتایید بسیاری از محققان و پژوهشگران واقع شده است ولی متاسفانه در کشور
ما که عسل تولیدی آن منحصر به فرد و در نوع خود بی نظیر است نه تنها به جنبه
دارویی آن توجه نشده است بلکه از نظر مصرف غذایی هم مورد کم لطفی قرار گرفته و این
نعمت خدادادی و هدیه آسمانی که به راحتی می توان آن را تولید کرده و در اختیار
همگان قرار داد،هنوز ارزش واقعی خود را بین سایر مواد غذایی به دست نیاورده و این
امر موجب عدم توجه مردم به آن شده است به طوری که هنوز هم انواع مربا و قندهای
مصنوعی را به این غذای مفید و اکسیر حیات که از هر نظر بین سایر مواد غذایی و
خوراکی ممتاز است،برتری می دهند که علت اصلی آن عدم شناخت مزایا و ارزش های واقعی
عسل می باشد.کشور ما باید تولید عسل را در سطح کشور افزایش داده و با انواع عسل
های تقلبی مقابله کرده و موارد منع مصرف آن را پیدا کند.

تاریخچه خواص ضد میکروبی عسل

در
عسل های رقیق نشده،میکروب ها در عرض دو روز ازبین می روند.همان میکروب ها در عسل
رقیق شده،به نحوی که ۶۰درصد ماده قندی داشته باشد،در عرض یک
روز ازبین خواهند رفت.همچنین محلول های رقیق۵۰درصد
شکر،میکروب ها به کندی تلف می شوند و بالاخره در محلول هایی که فقط ده درصد عسل
دارند اجرام میکروبی در عرض چند روز تلف خواهند شد.

عسل
دارای مقدار کمی آب بوده،فشار اسمزی آن فوق العاده زیاد است.در چنین شرایطی،عسل آب
درون باکتری را جذب می کند و سبب می شود باکتری نتواند زندگی عادی خود را ادامه
داده و رشد و تکثیر کند.

بنابراین
بعضی باکتری ها در محیط عسل ازبین می روند و برخی دیگر قدرت تکثیر خود را ازدست می
دهند؛چون که عسل دارای یک خاصیت باکتریواستاتیک است مانند بعضی آنتی بیوتیک
ها.متخصصان این پدیده را "عمل جلوگیری کننده "نام نهاده اند.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید