• انتخابات و پاسخ به سوالی تاریخی!

    انتخابات و پاسخ به سوالی تاریخی!

    در این روزهای انتخاباتی شدن فضای کشور و اولویت داشتن «اقتصاد» در سخنان و برنامه‌های کاندیداها بد نیست به یک سوال تاریخی در این حوزه اشاره نمود.

  • زندگی‌کردن یک امر دسته‌جمعی است

    یادداشت انتخاباتی آذری جهرمی:

    زندگی‌کردن یک امر دسته‌جمعی است

    «زندگی کردن» یک امر دسته‌جمعی ممکن است. اگر بخواهند!

  • ناکامی در اشتغالزایی به دلیل خطاهای سیاستی

    ناکامی در اشتغالزایی به دلیل خطاهای سیاستی

    بنابراین حل مشکل بیکاری آنقدرها هم ساده نیست که هر وزیر و مدیر و مسوول و نماینده‌ای بتواند نسخه بدهد و معضل را حل کند. اگر به همین سادگی بود سه دهه پس از پایان جنگ، این تعداد بیکار آشکار و پنهان در کشور وجود نداشت. اغلب وزرا و مدیران میانی تا پایین‌ترین رده و نیز نمایندگان مجلس برای حل مشکلات اقتصادی- اجتماعی مردم، خود را بی‌نیاز از متخصصین می‌دانند و خود پیشنهاد می‌دهند و خود عمل می‌کنند. حاصل آن اتلاف حجم وسیعی از منابع مالی کشور بوده است بدون دستیابی به اهداف مورد نظر. 

  • واقعی‌بینی و مذاکره

    واقعی‌بینی و مذاکره

    خبرهایی که از وین در محافل خبری ایران منتشر می‌شود و مبتنی بر آن اعلام می‌شود، دریچه‌های مثبتی بین ایران و کشورهای۱+۴ (از منظر ایران) گشوده شده است.

  • حکمرانی اقتصادی؛ نظارت و هماهنگی نهادها

    حکمرانی اقتصادی؛ نظارت و هماهنگی نهادها

    حکمرانی اقتصادی (Economic Governance) عبارت است از سیستمی از نهادها، فرآیندها و رویه‌هایی که برای تحقق اهداف اقتصادی یک جامعه استقرار می‌یابد. حکمرانی اقتصادی،

  • دو پدیده انتخابات ۱۴۰۰

    دو پدیده انتخابات ۱۴۰۰

    جدا از شخصیت‌های اصلاح‌طلب یا اصولگرا، که هنوز برای ورود به عرصه رقابت‌های انتخاباتی مردد هستند، اعلام کاندیداتوری صریح و شفاف مصطفی تاج‌زاده و صدور بیانیه‌ای سرشار از مفاهیم و واژگانی برخاسته از چهار دهه مطالبات مردم اقشار مختلف، علاوه بر هویداکردن ویژگی‌های شخصیتی تاج‌زاده، تقریبا تمامی معادلات و پیش‌بینی‌های آماری را برهم زده است.