معاون زنان و امور خانواده رییس جمهور گفت: ایران در کاهش موالید در بین کشورهای همسایه رتبه دوم را دارد.

شگفتانه هفته دولت برای این افراد | پرداخت وام ۵۰۰ میلیونی با شرایط باورنکردنی
به گزارش سلام نو، انسیه خزعلی، معاون زنان و امور خانواده رئیس جمهور درباره وضعیت جمعیتی کشور، اظهارداشت: متأسفانه وضعیت جمعیت و حال جمعیتی کشور اصلاً خوب نیست، باروری بسیار پایینی در سطح استان‌ها وجود دارد و حتی بعضی از استان‌ها وارد تله جمعیتی شدند. باروری بسیار پایین ما ۱۶ درصد و باروری پایین ۲۳ درصد و باروری کمتر از حد جانشینی ۴۸ درصد است که روز به روز این آمار پایین‌تر می‌آید و فقط ۱۳ درصد بالاتر از سطح جانشینی مسئله باروری را داریم.

وی با اشاره به نقش جمعیت در کنار تکنولوژی و تغییر اقلیم در جابجایی قدرت‌ها در جهان، افزود: خیلی از کشورها که سیاست کنترل جمعیت را داشتند این سیاست را برداشتند و این نشان دهنده این است که باید به صورت جدی به این مسئله فکر کرد، نیروی جوانی که می‌تواند سرمایه اصلی یک کشور باشد با سرمایه دیگر قابل مقایسه نیست. در این خصوص اندیشه اقتصادی جای خود را دارد؛ اما اندیشه فرهنگی بالاتر از اندیشه اقتصادی است که باید برنامه‌ریزی شود، یکی از مواردی که معمولاً در بحث فرزندآوری ذکر می‌شود مسئله اقتصادی است؛ اما طبق پژوهش جهاد دانشگاهی به ترتیب اولویت و پرسشگری که انجام شده و پاسخ‌هایی که دریافت کرده، بیشتر مسئله فرهنگی و تربیتی است و فقط ۲۷ درصد مسئله هزینه را مطرح کردند؛ یعنی خیلی از مسائل را از لحاظ فرهنگی باید دید، البته هیچ کس منکر مسئله اقتصادی نیست.

خزعلی در یک برنامه‌ای رادیویی با اشاره به شرایط اقتصادی تاکید کرد: هنگامی که در یک شرایط سخت اقتصادی هستیم نمی‌توانیم آینده کشور را نادیده گرفته و فردا را فدای امروز کنیم و نسل آینده و جوان ماندن جمعیت و مشکلاتی که با پیر شدن جمعیت پیش می‌آید را چشم پوشی کنیم؛ لذا از مواردی که حتماً باید فرهنگ سازی شود علاوه بر ترغیب به کمیت و کیفیت فرزندآوری و فرزند پروری، باید به گام دوم و تعبیر و توصیه‌ای که مقام معظم رهبری دارند توجه شود. همچنین بحث مهاجرت‌ها و تصادفات می‌تواند به جمعیت ما لطمه بزند که باید برای هر کدام در جای خود برنامه‌ریزی شود.

وی در مورد اقدامات و تدابیر امور زنان و خانواده در این زمینه، اظهار کرد: یکی از مسائل مهمی که امسال در روز خانواده شروع کردیم ایجاد کارگروه‌هایی در مناطق مختلف، برای کار آموزشی، برگزاری رویداد، مهارت آموزی و ارتباط با بخش‌های مختلف که در این زمینه تأثیرگذار هستند؛ مثل مساجد و مدارس، یکی از کارگروه‌ها سلامت و جمعیت و کارگروه دیگر سلامت تغذیه است، مسئله سلامت تغذیه خانواده از عواملی است که می‌تواند از بیماری‌ها پیشگیری کند؛ چون یکی از مسئله جمعیت بیماری‌هایی است که تلفات از جمعیت می‌گیرد.

خزعلی درباره جمعیت دهه شصتی‌ها نیز تصریح کرد: یکی از تدابیری که برای این مسئله اندیشیده شده در مورد دهه شصتی‌ها است که ۲۱ درصد جمعیت را تشکیل می‌دهند و تا پنج سال آینده از پنجره باروری خارج می‌شوند و تجرد خیلی از این افراد باعث شده زندگی مناسب برای خود و آینده کشور نداشته باشند؛ لذا تسهیلات چهارگانه‌ای را برای این افراد قرار دادیم به خصوص برای روستاییان. مهاجرت از روستا به شهر باعث شده تعداد بیشتری از دختران روستایی به دلیل مهاجرت پسران به شهرها دچار تجرد شوند. در سال‌های گذشته کارهای خوبی برای روستا انجام شده و باید با تشویق‌ها و بهتر کردن زندگی مهاجرت معکوس را به روستاها ترویج کنیم.

وی اظهارداشت: مسئله گفتمان خیلی اهمیت دارد و نگاه، دیدگاه و رویکردها متفاوت شده و فضای مجازی و هجمه‌های دشمن در این خصوص خیلی تأثیر داشته و به شدت دشمن روی این مسئله سرمایه‌گذاری کرده است./مهر

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: وعده ای که درباره اعطای تسهیلات برای اشتغال زوجین روستایی و عشایر داده شده بود اکنون محقق شده است و این تسیهلات (تا سقف ۵۰۰ میلیون تومان) پرداخت می‌شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، انسیه خزعلی معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در هفتمین همایش ملی بزرگداشت روز جهانی زنان روستایی اظهار داشت: یکی از مشکلاتی زنان روستایی و عشایری که برای تولیدات خود دارند سختگیری هایی است که برای اعطای سیب سلامت از سوی وزارت بهداشت صورت می گیرد.

وی افزود: زنان تولیدکننده روستایی و عشایر با وجود اینکه محصولات ارگانیک تولید می کنند اما با توجه به قوانین موجود برای حضور ناظر بهداشتی نمی توانند سیب سلامت دریافت می کنند که به دنبال رفع این مشکلات در مذاکره با سازمان غذا و دارو هستیم.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده ادامه داد: بیمه زنان روستایی از دیگر اقداماتی است که برای حمایت از زنان روستایی و عشایر و کمک به باقی ماندن آنها در روستا ها در حال انجام است.

وی تصریح کرد: وعده ای که درباره اعطای تسهیلات برای اشتغال زوجین روستایی و عشایر داده شده بود اکنون محقق شده است و این تسهیلات (تا سقف 500 میلیون تومان) پرداخت می‌شود.

خزعلی گفت: سطح سواد روستاییان و عشایر در سال های اخیر افزایش قابل ملاحظه ای یافته است ولی به دنبال افزایش آن هستیم و موضوع مهارت آموزی های تخصصی دنبال می شود.سلام نو

قرار داد با وزارت جهاد کشاورزی برای تولید نهال طرح کاشت یک میلیارد درخت

وی افزود: قراردادی با وزارت جهاد کشاورزی برای تولید نهال طرح کاشت یک میلیارد درخت داریم و با دریافت بذر و تولید توسط زنان روستایی و عشایری از آنها به قیمت مناسبی خریداری می شود.

وی افزود: زنان روستایی و عشایری حتی قابلیت تولید یک میلیارد نهال را دارند.

کد خبرنگار: ۱۵
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید